- Ger fyllig, rund och mörk karaktär
- Dekorativt reglerbart ställ
- Återanvändningsbart filter i rostfritt stål
Börja morgonen med en kopp riktigt gott kaffe, nybryggt med kärlek och omsorg i ett rustikt och praktiskt bryggarställ. Häll varmt vatten direkt ur kitteln på de nymalda bönorna och låt kaffet långsamt droppa ner genom det rostfria stålfiltret.
Att brygga med denna pour-over teknik ger en rund, fyllig och god kaffesmak full av aromer från de malda kaffebönorna. Kaffet samlas upp i den vackra karaffen och kan omedelbart serveras.
Glaskaraffens markeringar indikerar två-, respektive fyra koppar men rymmer bryggning av sex koppar totalt. Ställets hållare kan regleras på höjden så att silen är strax över karaffen. Väljer du att brygga kaffet i en högre karaff eller i ett lägre glas justeras enkelt höjden på silen med en liten skruv på ställets arm.
Slow coffee-tekniken har sedan länge används bland annat i Vietnam och får fram de mystiska undertonerna i kaffet vilket ger kaffet dess lite mörka och runda karaktär.
Det medföljande kaffemåttet rymmer 40g färdigmalt kaffe, vilket är perfekt för bryggning av fyra koppar kaffe. Godast blir det att mala 40 gram bönor och brygga direkt, men det går självklart bra att brygga på färdigmalt brygg,- eller pressokaffe. Om en fylligare och intensivare smak eftersträvas är espressokaffe en stark rekommendation.
Brygganvisning 1 kopp:
10 g kaffe 150 ml vatten
Mät upp 10 g malet kaffe i silen. Häll på lite vatten så att kaffet blöts upp. Låt det stå och dra åt sig vattnet i ca 30 sekunder. Häll sedan succesivt på resten av vattnet i en spiralformad rörelse över silen och låt det droppa klart.
Efter bryggningen sköljs delarna enkelt av med varmt vatten. Karaffen kan emellanåt diskas för hand eller i diskmaskin.
Mått karaff: Ø 115 mm x 110 mm / 700 ml
Mått stativ: 165 mm x 130 mm x 250 mm