- Frys in hackad, pressad och riven vitlök
- Lätt att trycka ut vitlöken ur kuberna
- Ger 18 portionsstora vitlökskuber
Vitlöksbrickan är en smart liten frysform för hackad, riven och pressad vitlök. Frys in vitlöken med lite vatten eller olja och nästa gång du ska använda vitlök i maten kan du sedan enkelt trycka ut en vitlökskub åt gången ur formen.
Med vitlöksbrickan kan du spara tid och passa på att förbereda hela vitlöken på en gång. Hacka, pressa, eller riv vitlöksklyftorna och lägg dem i kuberna tillsammans med lite vatten eller olivolja. Sätt på locket och ställ sedan in hela vitlöksbrickan i frysen.
Nästa gång du ska använda vitlök i maten, tar du enkelt fram hela brickan och lossar formen med vitlökskuberna. Den ihåliga formen gör att du enkelt kan trycka ut en vitlökskub åt gången. Tips! Använd en liten sked eller matkniv så slipper du få vitlöksdoft på fingrarna när du puttar ut kuberna ur formen.
Varje kub rymmer ca 1 tesked eller 1 vitlöksklyfta (beroende på klyftans storlek). Formen kan även användas för att frysa in färska örter, fond och såsrester som du vill använda vid ett annat tillfälle. Locket gör även att du enkelt kan stapla andra saker på vitlöksbrickan i frysen.
Vitlöksbrickan är tillverkad av livsmedelsgodkänd och BPA-fri plast. Den är lätt att ta isär och kan diskas i diskmaskin.
Mått: 18,5 cm x 10 cm x 2,5 cm.
Antal kuber: 18 st