- Enkelt att lyckas
- Perfekta ägg på 4-6 minuter
- 20 st engångspåsar
Med äggpocheringspåsarna blir det enkelt att pochera ägg utan varken vinäger, vattenvirvlar eller förkunskap! Genom att tillaga ägget i en pocheringspåse får du perfekta ägg som är färdiga på några minuter.
De äggformade äggpocheringspåsarna är tillverkade av finmaskigt livsmedelsgodkänt papper. När du kokar ett knäckt ägg i påsen flyter inte äggvitan iväg, utan stannar i påsen och omsluter istället äggulan till ett perfekt pocherat ägg. Du behöver varken göra virvlar i vattnet eller tillsätta vinäger, endast hett vatten i en stor kastrull behövs.
Fyll en stor kastrull 3/4 full med vatten. Koka upp vattnet och dra ner värmen så att vattnet inte bubblar i kastrullen. Knäck ner ägget i pocheringspåsen, (enklast är att använda ett dricksglas för att stabilisera pocheringspåsen under tiden) och sänk försiktigt ner påsen med ägget i kastrullen. Efter 4-6 minuter har vitan stelnat och du har fått ett perfekt pocherat ägg!
Ta upp påsen med en tång eller en hålslev och lägg den på lite hushållspapper så att vattnet får rinna av. Vinkla försiktigt påsen för att få ut ägget genom att ta tag i sömmen i botten, ett perfekt pocherat ägg kommer med lätthet att glida ur pappersfickan.
Förpackningen innehåller 20 st engångspåsar.
Äggpocheringspåsarna sorteras som organiskt avfall.