Tips på sommardesserter – glassrecept, glasstårta och sorbetglass
Vi tipsar om ett gott glassrecept som du enkelt slänger ihop till kvällens middagsbjudning. Om du istället vill bjuda på en glasstårta har vi både recept och tips till den. För dig som gillar sorbet kan vi verkligen rekommendera vår sorbetmaskin. För alla förtjänar en svalkande glass i sommar!
...
Ska du på utflykt och vet med dig att närmsta kiosk ligger långt bort? Efter en dag i solen behöver du helt enkelt en glass. Då är vår rymliga mat-och glasstermos optimal att ha med sig. Den stora 2 liter termosen är perfekt för hela familjen.
Recept – mintglass med krossad choklad
2 liter
6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3-5 droppar pepparmyntsolja (smaka av)
Här kan du läsa mer om stor mat-och glasstermos >>
Under sommarens varmsta dagar är isglassen något alldeles extra. Se till att din frys alltid är fylld.
Gör din egen glass med fruktjuicer, saft eller smoothies. Våra smarta Pop-up glassformar fixar perfekta isglassar. Hur lätt som helst! Vilken smak ska du testa först?
Trött på att vänta att glassen ska tina? Vi har en smart lösning för dig som är otålig och måste ha glass NU. Njut av din favoritsmak så fort glassuget kickar in! Glasskopan Scoop That ser till att plocka upp din handvärme och när hantaget värmst upp är det lätt att forma perfekta glaskulor.
Gör din egen sorbetglass!
Bjud dina gäster på hemmagjord sorbet! Med den här smarta rivjärns- och sorbetmaskinen kan du både riva och skiva kvällens grönsaker och göra din egen sorbetglass. Välj ut dina favoritbär och mixa med goda frukter. Mangosorbet eller citronsorbet med lite färska hallon är ett tips. Det blir både nyttigt och gott!
Här kan du läsa mer om rivjärns-och sorbetmaskinen >>
Testa Peter Dahlbergs hallonglasstårta!
Recept för 8-12 portioner
Ingredienser:
BOTTEN
1 paket oreokex
HALLONGLASS
400 g frysta bär (hallon, jordgubbar eller blåbär)
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker (150 g)
1 tsk vaniljpasta
2 1/2 dl ekologisk vispgrädde (250 g)
150 g färskost
Gör såhär:
1. BOTTEN: Krossa kexen i en plastpåse. Ställ in vår justerbara tårtring till 20 cm i diameter och ställ på en bricka med bakplåtspapper. Häll kexsmulorna innanför ringen och fördela de jämnt på bottnen.
2. HALLONGLASS: Tina upp bären och mixa dem till en puré. Sila bort eventuella kärnor.
3. Separera gulorna från vitorna och lägg i separata bunkar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vaniljpasta till äggulorna och vispa fluffigt.
4. Vispa grädden fluffigt i en bunke. Vispa upp färskosten i en egen skål och vänd ner i grädden.
5. Vänd ner bärpurén i äggulesmeten. Vänd försiktigt ner grädden lite i taget. Vänd sist ner äggvitorna i stora tag. När allt är väl blandat, häll glassmeten försiktigt på de krossade kexen och ställ hela brickan i frysen. Låt stå under natten.
6. Tag upp ur frysen och värm formen med en gasbrännare. Lätta på spännet och ta bort formen. Dekorera tårtan med valfria bär. Låt tina i 15 minuter innan servering.
Recept och bilder: Peter Dahlberg
@peterbakar
Här kan du läsa mer om den justerbara tårtringen >>