- Extremt vass egg
- Designad och tillverkad i Japan
- Skär utan att platta till brödet
Det finns vanliga brödknivar och det finns brödknivar från Japan. De japanska brödknivarna från KAI skär enkelt tunna skivor av nybakade limpor och surdegsbröd utan att platta till eller trycka ihop brödet.
Brödkniven KAI's extremt vassa och vågtandade blad skär lika effektivt när du drar bladet mot dig som när du skär ifrån dig. Kniven ligger bra i handen och är mycket välbalanserad. Den vassa eggen och den snygga japanska designen gör brödkniven KAI till en självklar kniv både i hemmet och i det professionella köket.
Brödkniven finns i två utföranden, Kai Wasabi och Kai Shun Classic.
Kai WASABI
Knivens svarta handtag är tillverkat av en kombination av polypropen och bambupulver. Det ger en optimal hygien då bambu i sig själv har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivbladet omfamnas helt av handtaget vilket gör den lätt att hålla ren. Bladet är tillverkat av rostfritt, polerat stål och rengörs för hand med milt diskmedel.
Mått blad: 23 cm
Mått handtag: 12,6 cm
Kolhalt: 1K6
Hårdhet: 58 HRC +/- 1
Brödkniven ingår i knivserien WASABI från KAI
Brödkniv bäst i test
Brödkniven Kai Shun Classic blev utsedd till bästa kniv i Norska Dagbladets brödknivstest, augusti 2019!
Bladet på Kai Shun Classic är tillverkad av kvalitetsstålet VG-MAX samt 32 lagers damaskstål på varje sida som ger varje kniv sitt vackra och unika mönster.
Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som har fått sin glansiga finish efter omsorgsfullt slipande och polerande.
Mått blad: 23 cm
Mått handtag: 12,2 cm
Hårdhet: 61 HRC +/- 1
Brödkniven ingår i knivserien SHUN från KAI