- Enkelt, billigt & nyttigt
- Färdiga groddar på några dagar
- Glasburken rymmer 8 dl
I groddburken kan du enkelt odla och skörda din egna hemmagroddade groddar! Groddburken fungerar som ett litet miniväxthus och efter bara några dagar har du fått goda och nyttiga groddar att lägga på mackan eller ha i salladen!
Du kan odla många olika typer av groddar, fröer, bönor, baljväxter och skott som kommer att trivas bra i glasburken. Det är både billigt och enkelt att lyckas och efter några dagar kan du skörda de näringsrika groddarna direkt ur burken.
Glasburken har ett praktiskt sil-lock och en ställning som den vilar på under tiden du groddar. Blötlägg fröerna under natten (ca 8-12 timmar) och häll av vattnet genom sil-locket. Därefter ska groddarna sköljas 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen. Förvara burken upp och ner i ställningen så att överflödigt vatten kan rinna ut i den keramiska bottenplattan. Efter ca 2-5 dagar har groddarna växt klart och är redo att ätas!
Glasburken rymmer 8 dl och levereras med både sil-lock, ställning och bottenplatta i keramik. Groddburken ska förvaras i rumstemperatur (helst 18-23 °C grader) och ska inte stå i direkt solljus eller nära värmekällor under tiden groddarna växer. När groddarna är färdiga kan du ställa in hela glasburken i kylskåpet och de håller då upp till ca en vecka.
Förslag på groddar och andra växter att odla i burken: Alfalfa, mungbönor, linser, gula ärtor, vit quinoa och ärtskott.
Tips! Komplettera med fröer till groddburken! Färdiga påsar anpassade efter groddburken finns att köpa som tillbehör.
Volym glasburk: 8 dl
Mått glasburk: 13,5 cm x Ø10 cm
Mått bottenplatta: 14 cm x 14 cm x 3 cm