- Rökig smak på kött, fisk och grönsaker
- Använd lövträflisor, kryddor eller pellets
- Rostfritt stål
Med röklådan kan du på ett enkelt sätt ge maten en god och härlig röksmak när du grillar! Röklådan kan användas både i kol- och gasolgrillar och gör det enkelt att få en röksmak på de grillade råvarorna.
Röklådan är perfekt att använda tillsammans med redan blötlagda rökpellets eller lövvedsflisor. Men du kan även använda rosmarin, timjan och andra kryddor i röklådan för att få en härlig smak av örter. Se bara till så att de färska kryddorna alltid ligger blötlagda tillsammans med lite vatten i röklådan så att de inte brinner upp.
När du tänt grillen och glöden är perfekt så ställer du ner röklådan på kolen under grillgallret (eller direkt på gasolgrillen). När dina pellets, kryddor eller träflisor hettas upp, bildas röken som sipprar ut ur röklådans små hål och smaksätter maten.
Hur mycket röksmak maten får beror på röktiden och för bäst resultat bör du grilla så mycket som möjligt med locket på. Färgen på röklådan kommer med tiden att mörkna och bli sotig, vilket är helt naturligt.
Röklådan är tillverkad i rostfritt stål och ska endast handdiskas.
Röklådan levereras utan träflis.