- Minskar matsvinn och förlänger hållbarheten
- Marinerar kött och fisk på nolltid
- Vakuumpump köps separat
Förvara dina råvaror i vakuum och öka hållbarheten på frukt och grönt, bröd, chark och mejeriprodukter! Vakuumförpackad mat håller sig fräsch upp till fyra gånger längre vilket gör att du slänger mindre mat och minskar matsvinnet. Perfekt när du vill spara rester från middagen till kommande dagar.
Med hjälp av den praktiska datummarkeraren på locket har du full koll på när maten förpackades och genom den transparenta lådan syns innehållet tydligt i kylskåpet. All typ av mat, såser och soppor kan förvaras i vakuum.
Vakuumlådan är även superpraktiskför spontana grillkvällar då du är ute i sista minuten med marinaden. Vakuumet får porerna att absorbera marinaden snabbare och maten att smaka bättre.
För att skapa vakuum behövs en vakuumpump. Vakuumpumpen köps separat och passar alla storlekar av vakuumlådorna.
Torka kanterna på locket och lådan torra innan användning. Sätt på- och knäpp fast locket på behållaren. Sätt vakuumpumpen över ventilen och pumpa tills det blir trögt att pumpa. Luften har då pumpats ut och maten förvaras i vakuum.
Öppna lådan igen genom att skjuta vakuumventilen åt sidan. Du hör ett pysande då luften åter släpps in i lådan och kan nu öppna locket.
Vakuumlådan kan diskas i diskmaskin och skall rengöras före första användning.
Vakuumlådan finns i tre storlekar:
Small röd: 0,8 liter, 15,5 x 9 x 10,5 cm.
Medium blå: 2 liter,22,5 x 15,5 x 11,5 cm
Large vit: 3 liter, 29,5 x 18,5 x 11,5 cm
OBS!Vakuumpump köps separat!