- Ställ in önskad tjocklek
- Smidigt och snabbt
- Non-stick-yta
Pressa perfekta hamburgare i en robust hamburgerpress i aluminium med non-stick-yta. Lägg i en bit köttfärs, ställ in önskad tjocklek, stäng locket och tryck till. Köttfärsen pressas nu ihop till en perfekt och hållfast hamburgare.
Med den höj- och sänkbara tillplattaren inuti pressen kan du enkelt ställa in tjockleken på din hamburgare. Skruva ner tillplattaren till önskad tjocklek och lås fast med tvingen. Hamburgarna blir 11.5 cm i diameter och med hjälp av markeringarna på handtaget kan du enkelt välja själv hur många gram (på ett ungefär) du vill att burgarna ska bli:
4 oz = 113 g (quarter pound)
5.3 oz = 150 g (third pound)
8 oz = 220 g (half pound)
12 oz = 340 g (three quarter pound)
För perfekt upplagda högar av hamburgare vid grillbordet rekommenderar vi vaxade mellanläggspapper. Att lägga ett mellanläggspapper i botten på hamburgerpressen underlättar även arbetet och snabbar på pressandet. När hamburgaren är pressad och klar lyfter man bara ur pappret med hamburgaren på och det går sedan enkelt att stapla och förvara flera hamburgare.
Mellanläggspapper köps separat som tillbehör.
Hamburgerpressen ska endast handdiskas.