- Snabb och jämn torkning
- Bibehåller smak och vitaminer
- Fem roterbara lager
Att använda torkning som metod är ett beprövat bra och mycket effektivt sätt att konservera mat. Mattorken har fem olika lager vilket gör att du både kan torka många olika sorters mat och stora mängder på samma gång. Torkningstemperaturen är låg (max ca 70° C) men luftgenomströmningen hög vilket gör att råvaran bibehåller alla vitaminer och smaker. Termostaten är justerbar mellan 35° och 70°C.
Mattorken är perfekt för att torka frukt, grönsaker, örter, svamp och kött.
Torkningstiden varierar beroende på hur pass tunna bitarna är men kan snabbas på genom att rotera de fem olika torkplattorna åt olika håll med någon timmes mellanrum.
OBS! Mattorken blir het under användning, använd grytvantar vid hantering. Värmeplattan rengörs med en fuktig duk medan torkplattorna och locket handdiskas. Kör ej dessa i diskmaskinen.