- 35 st hjärtformade praliner
- Diskas enkelt i diskmaskin
- 100% livsmedelsgodkänd silikon
Med pralinformen hjärta är det enkelt att göra goda geléhjärtan och hjärtformade chokladpraliner. Pralinformen ger 35 st hjärtformade praliner som är perfekta att ge bort eller lägga i skålar som bjudgodis!
Formen är tillverkad i 100% livsmedelsgodkänt silikon, fri från BPA och ftalater. Tål temperaturer mellan-50 °C till +230 °C. Pralinformen kan förvaras i frysen, användas i ugnen och diskas enkelt i diskmaskin efter användning.
Recept på gelehjärtan
2 1/2 dl strösocker (250 g)
1 dl vatten
1/2 dl glykossirap (75 g)
225 g frysta hallon
12 gelatinblad
1 tsk citronsyra
strösocker att rulla geléhallonen i
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Koka strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull till 150 grader. Värm under tiden hallonen i en kastrull och mixa till en puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
3. Tillsätt purén till sockerlösningen och värm upp på nytt till 125 grader.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyran i kastrullen. Rör om väl.
5. Häll upp hallonsmeten i formar och låt stå i rumstemperatur i c:a 2 dygn.
6. Rulla hallonen i strösocker!
Recept av Peter Dahlberg.
Mer inspiration hittar du i Peters blogg och på Peters instagram!