- Enkelt att smälta smör & choklad
- Kontrollerad uppvärmning
- Rostfritt stål, kan diskas i diskmaskin
Med en chokladsmältare kan du enkelt smälta choklad och smör över ett vattenbad. Den lilla skålen rymmer ca 5 dl och kan även användas till att försiktigt värma små mängder av mjölk och andra vätskor som annars lätt kokar över.
Chokladsmältaren är ett mycket praktiskt redskap för både bakning och matlagning. Många recept innehåller smält smör, choklad och andra ingredienser som ska hålla en viss temperatur. Med skålen över ett vattenbad har du full kontroll på temperaturen och det finns ingen risk att det bränner fast.
Lägg chokladsmältaren över en kastrull med sjudande vatten och lägg i små bitar av det du vill smälta eller värma. De heta vattenångorna från vattenbadet kommer långsamt att värma och smälta innehållet i skålen. Rör om lite då och då till dess att innehållet har smält. Hällpiparna på båda sidorna gör det sedan enkelt att hälla ut det varma och smälta innehållet över bakverk, glass & fruktskålar.
Skålen och handtaget är tillverkat i rostfritt stål och kan diskas i diskmaskin efter användning.
Passar kastruller som är max 25 cm i diameter.