20
Innovatör: Anna Hägertstedt
Anna Hägerstedt

Geléhallonform i silikon

Gör egna gelehallon i smart pralinform
Spara
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
275 kr / 220 kr
 
Lägg i varukorgen

Visste du att vi har...

  • vviutvUtvalda produkter av hög kvalitet
  • du Alltid personlig och snabb service
  • 1-211-3 dagars leverans från vårt lager i Sverige
  • Produktinfo
  • Specifikationer
  • Om innovatören
  • Frågor och svar
    • Snabbt och enkelt
    • Kladdfritt
    • För allt möjligt smågodis

    I en gelehallonform kan du själv göra egna godisklassiker som geléhallon, eller kanske uppfinna framtidens stora klassiker med dessa pralinformar. Gelehallonformarna gör det snabbt och enkelt att skapa konfektyr av gelé, choklad, kola, eller annat gott.

    Geléhallonformen är framtagen tillsammans med professionella tillverkare av konfektyr. Den är gjord av 100% livsmedelgodkänt silikon, fri från BPA och ftalater. Gelehallonformen tål både ugnsvärme och frystemperaturer från-50°C till +230°C och kan diskas i maskin.

    Geléhallon recept

    Här är ett smarrigt recept på gelehallon från Frida Skattbergs matblogg -Fridas bakblogg

    Gélehallonform


    Geléhallon, ca 70 st:
    150 g Jordgubbar, frysta – Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon.
    10 Gelatinblad
    1.5 dl Strösocker
    0.5 dl Sirap, vit
    1.5 dl Vatten
    0.5 tsk Citronsyra

    Garnering:
    Strösocker
    Citronsyra – ifall du vill ha dem lite syrliga.

    Gör så här:
    Börja med att olja in silikonformar.
    Tina sedan jordgubbar i mikron.
    Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil.
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
    Koka upp strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
    Låt stormkoka i 5-6 minuteroch rör sedan ner jordgubbsmixet.
    Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.
    Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
    Fördela smeten jämnt i formarna.
    Låt stelna svalt i 1 dygn.

    Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat.
    Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.
    Låt gelehallonen torka 1-2 dygn.

    Förvaras torrt!

    Tips: Geléhallonen ska torka i 1-2 dygn, ställ dem gärna på ett galler för att det ska vara så luftigt som möjligt. Vi har en grillkorg som passar perfekt för detta.

  • Artnr: 12368-GH
    Lagersaldo: 1
    Bredd: 17 cm
    Längd: 26 cm
    Material: 100 % livsmedelsklassad silikon
    Volym: ger 60 bitar á 3 ml
    Övrigt: Tål temperaturer mellan -50 °C och 230 °C
  • Anna HägerstedtInnovatör

    Som för de flesta innovatörer så började det med att Anna Hägerstedt inte kunde hitta produkten hon letade efter. Som nybliven mamma var det barnmat som stod i fokus och de numera populära frysformarna för barnmat blev hennes första produkt. Idag driver hon eget företag med fler än 15 silikonprodukter i sortimentet. Några av storsäljarna är bak- och gjutbalkar, knäckplåt och barntallrik.

    Läs mer

Vi letar hittar
och testar

Kundomdömen

Kundomdömen

Tack för din recension. Den kommer att visas snart.

Här kan du lämna ett omdöme! Betygsätt på en skala från 0-5 och skriv gärna en kommentar till det betyg du gett. Endast ditt namn kommer att visas som avsändare.


3 Kundomdömen
Yvonne Cramer
2023-12-28
Jag har använt denna två gånger för att göra blåbärshallon till barnbarnen och den var perfekt lätt att få ut plumparna.
Anders
2021-09-30
Formen är kanon!

PS Pektinpulver ''till vanliga dödliga'' hittar man på tex https://mittsotaskafferi.se
Monica Eketjäll
2018-12-27
Formen var bra.Mitt problem var att jag ville göra geléhallon med pektin. Det finns inte pektinpulver att köpa för''vanliga '' människor. Jag försökte modifiera receptet med flytande fruktpektin. Det fungerade inte så bra. ''''Geléade sig bara till hälften så att säga.

Kanske gillar du också

Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Snabbt och enkelt knäckbak
220 kr
275 kr
KöpInfo
Sale 20%
Doserar perfekt utan spill
95.20 kr
119 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Enkelt att göra egna praliner
220 kr
275 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Form i silikon för hjärtformade praliner
220 kr
275 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Flexibel form till fudge, choklad, kola och mycket mer
fr. 231.20 kr
fr. 289 kr
KöpInfo
Sale 20%
Bjud på fina och personliga kakor
127.20 kr
159 kr
Köp
Info
Praktisk flaska för olja, dressing & såser
fr. 80 kr
KöpInfo

Andra köpte även

Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Form i silikon för hjärtformade praliner
220 kr
275 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Enkelt att göra egna praliner
220 kr
275 kr
Köp
Info
Sale 20%
Stänkskydd till bunken
76.80 kr
96 kr
Köp
Info
Sale 20%
Smart visp med tre funktioner
fr. 208 kr
fr. 260 kr
KöpInfo
Sale 20%
Doserar perfekt utan spill
95.20 kr
119 kr
Köp
Info
Sale 20%
Perfekt för alla hemmabagare
219.99 kr
275 kr
Köp
Info
Sale 20%
Bjud på fina och personliga kakor
127.20 kr
159 kr
Köp
Info
Sale 20%
Snabb digital stektermometer
239.20 kr
299 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Mät och forma dina bröd och bakverk!
463.20 kr
579 kr
Köp
Info
Sale 20%
Anna Hägerstedt Anna Hägerstedt
Grädda musselformade småkakor
220 kr
275 kr
Bevaka

Du har nyligen tittat på

Sale 20%
Anna Hägertstedt Anna Hägertstedt
Gör egna gelehallon i smart pralinform
220 kr
275 kr
Köp
Info
Logga in
Välj land