- Snabbt och enkelt
- Kladdfritt
- För allt möjligt smågodis
I en gelehallonform kan du själv göra egna godisklassiker som geléhallon, eller kanske uppfinna framtidens stora klassiker med dessa pralinformar. Gelehallonformarna gör det snabbt och enkelt att skapa konfektyr av gelé, choklad, kola, eller annat gott.
Geléhallonformen är framtagen tillsammans med professionella tillverkare av konfektyr. Den är gjord av 100% livsmedelgodkänt silikon, fri från BPA och ftalater. Gelehallonformen tål både ugnsvärme och frystemperaturer från-50°C till +230°C och kan diskas i maskin.
Geléhallon recept
Här är ett smarrigt recept på gelehallon från Frida Skattbergs matblogg -Fridas bakblogg
Geléhallon, ca 70 st:
150 g Jordgubbar, frysta – Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon.
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra
Garnering:
Strösocker
Citronsyra – ifall du vill ha dem lite syrliga.
Gör så här:
Börja med att olja in silikonformar.
Tina sedan jordgubbar i mikron.
Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuteroch rör sedan ner jordgubbsmixet.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna svalt i 1 dygn.
–
Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat.
Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.
Låt gelehallonen torka 1-2 dygn.
Förvaras torrt!
Tips: Geléhallonen ska torka i 1-2 dygn, ställ dem gärna på ett galler för att det ska vara så luftigt som möjligt. Vi har en grillkorg som passar perfekt för detta.