- Gör jämnstora köttbullar
- Köttbullarna håller ihop bättre
- Praktisk när du gör många köttbullar
Med en köttbullare går det snabbt att rulla många köttbullar i samma storlek. Köttbullaren är praktisk att använda i juletider, till midsommar eller bara en vanlig vardagskväll när hemrullade köttbullar står på menyn.
Köttbullaren gör att det blir lätt att forma fasta och jämnstora köttbullar. Ta upp köttfärs med tången och tryck ihop ordentligt. Köttfärsen inuti tången pressas ihop och den överflödiga köttfärsen pressas ut genom hålen på sidorna.
Köttbullarna blir runda, fina och jämnstora med en storlek på ungefär 3,5 cm i diameter. Den hoppressade köttfärsen håller ihop bra vilket gör att köttbullarna fortsätter att vara runda och fina även efter att du stekt dem.
Tips! Doppa tången i vatten lite då och då, så undviker du att köttfärsen fastnar på metallen. Köttbullaren ska endast diskas för hand (tål ej maskindisk).
Du kan även använda köttbullaren i bakning! Testa till exempel att använda köttbullaren för att göra cakepops.
Köttbullaren är tillverkad i Italien.